Informatii generale

102Asociaţia Sportivă Club non-profit «Chinese Shaolin Kung-Fu», membru al Fereraţiei Române de Arte Marţiale, Departamentul Wushu Kung-Fu  din anul 2002, a fost înfiinţată de către Antrenorul Bogdan Alexandru Todiriţă (5 Duan Wushu Kung-Fu, 3 Cieh Wing Chun), care este totodată instructor sportiv militar, paraşutist brevetat, şef de scufundări, alpinist şi antrenor de fotbal.

pict0202Wushu Kung-Fu provine din tradiţia călugărilor budişti din mậnăstirea Shaolin şi oferă elevilor ce îl practică o educare a unităţii inimă-minte-corp, în exerciţii ale celebrelor poziţii Shaolin preluate din mişcările naturii si ale animalelor. Antrenamentul nostru alternează exerciţiile de energie cu exerciţiile de rezistenţă. Se învaţă tehnici de auto-aparare, diverse procedee exersate individual şi în grupuri de 2 sau mai multi cursanţi. Exercitiile se desfăşoară în prezenţa antrenorului şi a instructorilor de sală, în şedinţe scurte sau exerciţii pentru acasă ce nu necesită efort de performanţă decât pentru cei ce doresc acest lucru după o perioadă de antrenament.

Copiii îşi întăresc organismul şi îşi dezvoltă sistemul psihic, învaţă să se disciplineze, să îşi ridice nivelul de reacţie şi control în situaţiile neaşteptate ce pot apărea sau în situaţiile cu grad de risc. Elevii noştri învaţă să se mişte flexibil şi totodată cu încredere, învaţă să depăşească starile de timiditate sau delăsare, descoperă mai bine propriu potential şi felul în care acest potenţial poate fi crescut şi manifestat prin interacţiunea cu o echipă şi cu un antrenor.

PICT0579Totodată, clubul nostru beneficiază de prezenţa antrenorului Adrian Sârbu, 7 ani consecutiv campion naţional de Tai Chi. Elevii noştri alternează deci Wushu Kung Fu cu şedinte de Tai Chi – baza tuturor miscărilor şi a întregii filosofii a artelor martiale. Se predau la noi stilurile Yang şi Chen, în mai multe forme: cu mâna liberă, sabie, baston lung, împingerea mâinilor cu partener, aplicaţii marţiale ale formelor, autoapărare, secvenţe individuale.

Clubul nostru numără 1 campion naţional Wushu Kung-Fu, 2 vice-campioane, 1 campion naţional Tai Chi, mai multe medalii de argint şi bronz la campionate Juniori şi Seniori Wushu Kung-Fu.